Friday, January 28, 2022

Uppsats om att stärka kvinnor

Uppsats om att stärka kvinnor



Så att säga, den oroande forskningsfrågan har att göra med hur man ska hantera de utmaningar som frågan om kvinnors egenmakt står inför. Bharat-Mata betyder mor till varje indier, som vi måste rädda och underhålla. Rollerna tilldelades beroende på kön. Kvinnors egenmakt är inte bara en kamp för lika rättigheter. Antag att hushållet har en tjänande person; på bemyndigande av kvinnor uppsats sida, anta att familjen har både manliga och kvinnliga tjänande medlemmar, bemyndigande av kvinnor uppsats. Lämna en kommentar Avbryt svar Kommentar Namn E-post Webbplats Spara mitt namn, e-postadress och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.





Introduktion



I det nuvarande samhället har empowerment av kvinnor varit en av de heta frågorna som diskuteras. I detta avseende har det förekommit kampanjer för att stärka kvinnor med tanke på att den samhälleliga strukturen har alienerat och marginaliserat dem. Faktum är att kvinnor har hållits kvar i samhället som hemmafruar och de som tar hand om barn. Som ett resultat har detta begränsat dem att utnyttja sina möjligheter. På grund av denna punkt, bemyndigande av kvinnor uppsats, det finns ett behov av att stärka dem. Kvinnors egenmakt är så avgörande på grund av de fördelar som är förknippade med det; men det har ställts inför många utmaningar som måste hanteras för att uppnå de förväntade utvecklingsmålen. Så att säga, den oroande forskningsfrågan har att göra med hur man ska hantera de utmaningar som frågan om kvinnors egenmakt står inför.


Många sätt att stärka kvinnor har pekats ut och använts; dock har de befintliga sociala maktrelationerna hindrat framgången med bemyndigandet. Därför måste empowerment av kvinnor bli en organiserad massrörelse med det enda syftet att utmana och förändra de befintliga maktrelationerna i samhället vilket begränsar exploateringen av deras potentialer. Även om det har förekommit kampanjer och skapat medvetenhet för att stärka kvinnor, har de befintliga sociala maktrelationerna hindrat framgången. Likaså bidrar makten att göra ett definitivt val och den institutionella ram inom vilken valet görs i hög grad till framgången för kvinnors egenmakt. Sen och Grown points intern resursmobilisering för att minskningar av externt bistånd och resurser ska kunna kompenseras kräver deltagande av både män och kvinnor.


Kvinnor lider dock av minskad rätt till inträde till resurser och ökade krav på arbetskraft och tid. Detta är en punkt som måste korrigeras genom att stärka kvinnor. I grund och botten är empowerment av kvinnor oumbärligt för att materialisera nya, kooperativa och kreativa lösningar. I en mer praktisk synvinkel, mångfald av feminismer, reaktiva mot de olika behoven och farhågorna hos bemyndigande av kvinnor uppsats kvinnor och definierade av kvinnor själva kan fungera som en väg för kvinnors egenmakt. Grunden för denna mångfald är det utbredda motståndet mot könsförtryck och andra former av dominans mot kvinnor i samhället.


Faktum är att kvinnor har deltagit i sitt eget förtryck och som sådana, bemyndigande av kvinnor uppsats, det tar tid och mycket investeringar att göra för att se till att kvinnorna blir medvetna om den ideologi som legitimerar manlig dominans. Även om kvinnorörelserna har försökt kämpa för kvinnors egenmakt, finns det tillfällen då deras ansträngningar har urvattnats av sociala diktat. Förmodligen är kvinnors egenmakt en process genom vilken de som har nekats makt får makt, det krävs styrka och mer medvetenhet om framgång ska uppnås.


Den sociala strukturen har utformats så att kvinnorna marginaliseras. Utbildning, sysselsättning och politik bland annat som sådana, bemyndigande av kvinnor uppsats, har endast förknippats med män. Faktum är att kvinnor lämnas hem för att ta hand om barn och leva som hemmafruar tillsammans med aspekten av att många ses som sexuella objekt, bemyndigande av kvinnor uppsats. På samma sätt har flickbarnet nekats utbildning och som sådant har de flesta samhällen i världen gjort att flickbarnet ska ges in i tvångsäktenskap. Detta är en aspekt som har marginaliserat kvinnor och som sådan finns det därför behov av att stärka kvinnor så att deras potential kan förverkligas. Förutom den här punkten har rörelser och projekt för kvinnors egenmakt inrättats och även om de har haft en viss inverkan är det mycket som inte har uppnåtts, bemyndigande av kvinnor uppsats.


I denna mening finns det utmaningar som har ställts inför stärkandet av kvinnor. Till exempel har några av kvinnorna inte kunnat inse att manlig dominans är ett verktyg som är det bemyndigande av kvinnor uppsats av män för att begränsa sin potential, bemyndigande av kvinnor uppsats. Därför har det funnits ett problem med kvinnors egenmakt på grund av bristande medvetenhet bland de drabbade. Det behöver inte sägas att det finns behov av att förklara de utmaningar som kvinnors egenmakt står inför och hur man kan övervinna dem. Samtidigt avslöjar granskningen av litteraturen i sammanhanget att även om det har förekommit kampanjer, projekt, icke-statliga organisationer och skapat medvetenhet för att stärka kvinnor, har de befintliga sociala maktrelationerna hindrat framgången.


Personlig handlingsfrihet och kontexten av bemyndigande begränsar också bemyndigandet helt och hållet. För att informationen rörande bemyndigande av kvinnor uppsats kvinnors egenmakt kan förverkligas kommer minst fyra primära informationskällor att användas. I detta avseende kommer de primära källorna att innebära de källor som har utvecklats som ett resultat av en forskning som utfördes till en början bemyndigande av kvinnor uppsats eller som ett resultat av direkt observation. Förutom denna punkt kommer det att finnas en användning av sekundära källor som används som stöd för de primära källor som används.


De använda källorna kommer sedan att finnas på sista sidan av det givna verket, helt enkelt känd som Works Cited page. Enligt Hafez har islamisk kvinnors egenmakt begränsats i sin framgång av religionens diktat. I linje med denna punkt arbetar de islamiska kvinnorna hårt för att förbättra andras utveckling snarare än att direkt utmana den manliga auktoriteten eller makten, bemyndigande av kvinnor uppsats. I själva verket är deras bemyndigande avsett att nå ett muslimskt mål snarare än att stärka deras makt över naturresurser tillsammans med intellektuella resurser, bemyndigande av kvinnor uppsats.


Islamiska kvinnor i Egypten uppfattar inte sig själva som befriade individer på jakt efter självstyre från orättvis manlig kontroll. Istället strävar de efter att vara anslutna till varandra tillsammans med sina män och familjen och sedan slutligen sitt engagemang för Gud. I det här fallet utgör detta en utmaning samtidigt som det stärker kvinnor. Detta ges till anledningen att för att stärka en individ, han eller bemyndigande av kvinnor uppsats och i det här fallet borde hon inse att det finns en viss manlig dominans och förtryck som måste hanteras och som sådan, ett behov av att svara på aspekten av bemyndigande.


Detta för att få fram meningen att kvinnors egenmakt bör ges för att miljön ska blomstra. Anmärkningsvärt är att det finns många möjligheter som utbildning som i hög grad bidrar till att stärka kvinnor och som sådana kan de begränsas om kvinnorna inte ges modet att ifrågasätta orättvisa metoder mot dem. I grund och botten borde det internationella samfundet i detta fall vara beredd att ge stöd till kvinnor på gräsrötterna för att ge en miljö för dem att få makt. Bortsett från detta hävdar Waterhouse och Neville att sedan DFID har gjort betydande donationer genom forskning och stöd till praktiska insatser i frågorna om kön, röst och ansvarsskyldighet.


I själva verket har DFID banat väg för att stärka kvinnor genom användning av lokalt och internationellt utvalda organ. Sådana kroppar gör det möjligt för kvinnors röster att höras. Det har också gjorts en pågående analys av könsbunden fattigdom genom det institutionella stödet till ministerier för jämställdhet tillsammans med finans och planering. På samma rad bemyndigande av kvinnor uppsats trodde, bemyndigande av kvinnor uppsats, det finns också initiativ för genusbudgetering i Rwanda, Indien och Uganda som har ökade möjligheter även för kvinnor. Dessutom har könskänsliga övervakningssystem av fattigdom använts i ökad utsträckning och som sådana har det funnits mekanismer i detta sammanhang som har etablerats för att säkerställa att kvinnors röst hörs.


Så att säga, regeringarna har i detta fall hållits ansvariga för jämställdhetsmålen. Efter denna punkt är det absolut nödvändigt att lyfta fram poängen att även om DFID-arbete har gett kvinnor möjligheter att få makt, finns det ett behov av att genomföra en noggrann undersökning av effektiviteten av DFID bland andra liknande organ. Enastående är programmet menat att främja känslig migrationspolitik och program för genus. Dessutom, bemyndigande av kvinnor uppsats, Programmet syftar till att skapa en miljö som främjar förverkligandet av kvinnors rättigheter mellan ursprungs- och destinationsländerna. Återigen i detta sammanhang har Nepal, Filippinerna, Indonesien och Jordanien tillsammans med Sri Lanka påpekats att de genom detta program har utvecklat kapaciteten för kvinnliga migrantarbetare och deras föreningar att få tillgång till och tillvarata sina rättigheter, bemyndigande av kvinnor uppsats.


Även om sådana program har införts, kan deras effektivitet inte lätt avgöras med tanke på att det finns redan existerande sociala maktproblem som kan hindra utvecklingen av kvinnors egenmakt så att de bär frukt. En annan punkt att notera är utbildning som ett sätt att stärka kvinnor. Förmodligen har det tagits som det enda sättet genom vilket flickbarnet kan komma att inse sitt självvärde. Tillsammans med denna punkt beskrivs de flesta av utvecklingsländerna ha haft låga nivåer av flickor i skolgång vilket leder till att bemyndigande likställs med enbart deltagande i skoldeltagandet.


Trots att utbildning kan stärka kvinnor i viss utsträckning, är den dock begränsad eftersom den gör antagandet att erfarenhet och kunskap som förvärvats i skolan räcker för att stärka kvinnor. Sanningen är långt ifrån detta eftersom det finns mycket mer att göra bemyndigande av kvinnor uppsats för att realisera utbildningens fulla potential för att stärka kvinnor Stromquist Även om det finns skolor som tillhandahåller utbildning, träning och läroböcker som bemyndigande av kvinnor uppsats genuskänslig, stärkande utbildning kan göra mer än så i utvecklingen av kvinnors egenmakt, bemyndigande av kvinnor uppsats. Okonventionella visioner om ett jämställt samhälle bör förmedlas genom att förklara kursinnehållet som bara angriper de redan existerande sexuella stereotyperna.


Det kan argumenteras att, bemyndigande av kvinnor uppsats, Icke-formella metoder för att stärka kvinnor har visat sig vara mer effektiva än det formella utbildningssystemet och detta har möjliggjorts med hjälp av icke-statliga organisationer. ämnen som reproduktiv hälsa, könsunderordning och våld i hemmet. Inom denna ram ger de möjlighet för kvinnor att prata om problem med andra kvinnor. Det här är några av de sätt genom vilka kvinnor utvecklar självförtroende och som sådana lär sig hur man utvecklar personlig handlingsfrihet, bemyndigande av kvinnor uppsats.


Genom att göra det blir kvinnor mer kapabla att fatta beslut som med självförtroende och som sådana inser deras värde. Enligt Klugman bör beslutsprocessen involvera kvinnor och som sådan kan detta översättas till att vara ett bra sätt att bemyndigande av kvinnor uppsats även om så är fallet finns det en begränsning i den meningen att detta sätt har varit dåligt erkänt för kapaciteten. Ur detta perspektiv kan man dra slutsatsen att genomförandepolitiken kan användas som ett sätt att stärka kvinnor snarare än att mobilisera ett stort antal av dem. Ur en bredare synvinkel har många av sätten att stärka kvinnor inte lyckats uppfylla det uppsatta målet. Även om detta är fallet, har människor så mycket hållit fast vid de icke-effektiva sätten att stärka kvinnor medan de ignorerar bemyndigande av kvinnor uppsats sätt som policyimplementering som tillhandahålls i det här fallet.


Grown, Rao och Kes uttrycker det att empowerment av kvinnor borde göra det möjligt för dem att uppnå lika förmågor när det gäller utbildning, bemyndigande av kvinnor uppsats, hälsa, resurstillgänglighet, tillgång till mark och sysselsättning tillsammans med deltagande i politiska frågor. I linje med denna punkt, om möjligheterna till eftergymnasial utbildning för flickor stärks, kan bemyndigande uppnås. Återigen i detta sammanhang borde kvinnor ges rätt bemyndigande av kvinnor uppsats egendom och arv tillsammans med ökat deltagande i politiken Grown, Rao och Kes 5. Det finns faktiskt ett behov av att mobilisera engagerade människor till idén om ett jämställt samhälle; den tekniska förmågan att genomföra förändringar och institutionella processer tillsammans med strukturer för att stödja revolutionen och tillfredsställande finansiella resurser.


Utveckling av en positiv självbild tillsammans med rättvis makt och inflytande över hushållsstrategier och offentliga resurser beskriver också faktorerna för att stärka kvinnor. Uppsats om att stärka kvinnor viktigt, miljön bör kunna främja förmågan att engagera sig i en kollektiv insats. I detta sammanhang är det viktigt att lyfta fram poängen att om det finns någon utveckling som kommer att ske i världen idag är det viktigt att stärka kvinnor eftersom de har potential att i hög grad bidra till detta. Tidigare har kvinnor haft mindre kontroll över materiella tillgångar och intellektuella resurser och som sådana har de levt i ett samhälle där de har förtryckts av manlig dominans. Som sådan måste empowerment av kvinnor bli en organiserad massrörelse med det enda syftet att utmana och omvandla de befintliga maktrelationerna i samhället som begränsar dem att uppfylla sin potential.


Även om det finns många sätt att stärka kvinnor, måste de befintliga sociala maktrelationerna åtgärdas för att framgång ska kunna förverkligas. Utveckling av skattemässigt självförsörjande institutioner för tillväxt på landsbygden bemyndigande av kvinnor uppsats med det internationella samfundets engagemang för att stärka kvinnor är ett nödvändigt verktyg för att övervinna de hinder som orsakas av relationer i samhället. Så för att artikulera, bemyndigande av kvinnor uppsats, de organiserade massrörelserna antas övervinna utmaningarna eftersom bemyndigandet i detta fall har många anhängare som arbetar för att förverkliga bemyndigade kvinnor. Det krävs dock mer forskning för att fastställa de verkliga utmaningarna och de rätta strategierna för att övervinna dem.


För att etablera, utmana och omvandla de befintliga maktrelationerna i samhället finns det behov av massmobilisering. I linje med detta, bemyndigande av kvinnor uppsats, utmaningar som hindrar kvinnors egenmakt och de saker som bör göras för att övervinna utmaningarna och därmed bana väg för förändring är centrala i denna forskning. Anmärkningsvärt nog påpekar Deshmukh-Ranadive att kvinnors egenmakt inte är det som ofta förekommer när försörjning utvecklas, grupper bildas och i ett större perspektiv genereras inkomster, snarare begränsas det av traditionella sociokulturella normer inom familjen.


I huvudsak, bemyndigande av kvinnor uppsats, de som bedriver frågorna om ojämlikhet mellan könen ska inte skyllas på hur som helst utan de är snarare offer för social struktur. Detta är för att antyda att samhällets konstitution är det som i de flesta fall formar de som begår ojämlikhet mellan könen. För att förändra den sociokulturella klyftan för kvinnor i hemmet är det viktigt att involvera de andra medlemmarna i hushållet i processerna för egenmakt. Deshmukh-Ranadive I synnerhet har empowerment av kvinnor varit ett ämne som har fått så mycket uppmärksamhet, bemyndigande av kvinnor uppsats. Som sådana har olika projekt, feminismrörelser och icke-statliga organisationer, tillsammans med andra relaterade program, formulerats med det enda syftet att hjälpa till att stärka kvinnor.


I själva verket har rörelserna och programmen som lyfts fram ansträngt sig för att skapa möjligheter för kvinnor att delta i utbildning, strategiskt beslutsfattande och i det större perspektivet delta i politiken. Resultaten beskrivs av att kvinnor får anställning, får makt över sin sexualitet, hushållsfrågor, föder barn, får tillgång till tillgångar och intellektuella resurser, blir stora politiska ledare och på så sätt bidrar till ekonomisk tillväxt.





övertygande provuppsats



Felaktig tillämpning av lagen om förebyggande, förbud och diagnos av sexuella trakasserier av kvinnor på arbetsplatsen. Den största fördelen med att stärka kvinnor är förknippad med samhället. Om vi ​​vill göra vårt land till ett mäktigt land, då måste vi göra samhällets kvinna mäktig också. Våld i hemmet är en sådan sak som kan hända vilken kvinna som helst; det är inte nödvändigt att våld i hemmet bara drabbar analfabeter. Utbildade kvinnor är också offer för sådant våld; den enda skillnaden är att där utbildade kvinnor vågar höja sin röst mot det.


Å andra sidan, om kvinnor får makt, kommer våldet i hemmet i vårt land inte bara att minska. Istället kommer även kvinnor att träda fram för att straffa mannen som begick våld i hemmet. Läs också slutsatsen om kvinnors egenmakt. Ändå får fler flickor hushållssysslor än att studera i byn, vilket inte bara är skadligt för flickornas framtid utan även landet. det har ofta observerat att ibland i inflationen räcker inte pengarna som tjänas av en manlig familjemedlem för att möta familjens krav. Samtidigt hjälper kvinnornas extrainkomst familjen att ta sig ur fattigdom.


Många flickor har flera talanger, men på grund av brist på felaktig vägledning och utbildning kan hon inte använda sin förmåga. Kvinnor agerar fortfarande bara som slavar; de har fått friheten att varken säga sina ord eller fatta något beslut. Samtidigt ligger tyngdpunkten på att utveckla sådana kvinnor genom en kvinnlig uppsats så att dessa kvinnor kan dra nytta av friheten att tala, jag. Med hjälp av dessa program vill regeringen stärka kvinnor och hjälpa dem. Samtidigt, information om dessa system enligt följande. Förutom bostäder är mat, kläder, hälsoinrättningar och deras ekonomiska och sociala trygghet också försäkrade under detta system.


Inte bara detta, utan kvinnor som lider av detta våld får också medicinsk, juridisk, psykologisk och rådgivning och annan hjälp. Detta system är inte mindre än en välsignelse för kvinnor. Beti Padhao, Beti Bachao Yojana startades för att skapa medvetenhet bland människor om flickors välfärd och deras studier. Under året startades detta system. Genom detta program uppmuntras flickfamiljer att utbilda dem. Enligt detta system tillhandahålls boendet av regeringen till alla arbetande kvinnor. Kvinnor kan fortsätta sina jobb utan rädsla genom att bo i dessa vandrarhem som öppnats av regeringen.


Med hjälp av detta system kan alla kvinnor som drabbats av våld i hemmet ringa den avgiftsfria telekomtjänsten och be om hjälp. Vilken kvinna som helst kan ringa numret när som helst och få all hjälp av polisen. Detta system har implementerats för mödrar som arbetar på kontor. Arbetande kvinnor är ofta oroliga för sina barn. Genom detta system kan arbetande kvinnor lämna sina barn i förskolan där deras barn kommer att tas om hand. Samtidigt, efter att ha avslutat sitt arbete på kvällen, kan kvinnor ta med sig sina barn hem.


Bortsett från vårdanläggningen får barn bättre näring, immuniseringsmöjligheter, sovmöjligheter med mera i dessa förskolor. Vi har nedan tillhandahållit korta och långa uppsatser om Women Empowerment på engelska för din information och kunskap. Uppsatserna har skrivits på ett enkelt men effektivt engelska språk för att göra dem lätta att komma ihåg och presentera på begäran. Efter att ha gått igenom uppsatserna kommer du att känna till den sanna innebörden av kvinnors egenmakt och kommer att kunna svara på frågor som vad är fördelarna med kvinnors egenmakt; utbildning och kvinnors egenmakt; kvinnors egenmakt och hållbar utveckling etc. Uppsatserna kommer att visa sig vara oerhört användbara i din skola, högskoleuppsatsskrivande, debatt eller anförandetävling. Det innebär också att skydd mot alla typer av våld ges till dem oavsett någon form av diskriminering.


Kvinnors egenmakt är grundläggande för nationens och samhällets framsteg. Ingen nation kan gå framåt socialt eller ekonomiskt om dess kvinnor lämnas på efterkälken. Om kvinnorna inte är utbildade om de inte är säkra om könsdiskrimineringen existerar kan nationen inte utvecklas och blomstra. Termen kvinnors egenmakt används för att indikera åtgärder som vidtagits för att förbättra kvinnors ställning i samhället och minska alla befintliga könsskillnader. I en vidare mening inkluderar det ekonomiskt och socialt stärkande av kvinnor genom att vidta ett antal politiska åtgärder. Obligatorisk utbildning av flickor och att se till att var och en av dem skickas till skolan är ett stort steg mot kvinnans egenmakt. En utbildad kvinna kan mycket väl ta hand om sina egna behov och sin familjs behov.


De får mer att säga till om i den politiska och sociala strukturen och blir mer erkända. Att göra kvinnorna ekonomiskt oberoende och värna om deras intressen och rättigheter är det grundläggande grundläggande steget mot deras egenmakt. Kvinnors egenmakt innebär att stärka kvinnor genom att skydda deras rättigheter och ge säkerhet mot alla slags brott. Det innebär också att ingen diskriminering av kvinnor. Utbildning är den viktigaste faktorn för att stärka kvinnor. En utbildad kvinna är som en lärare i familjen som ser till att alla barn går i skolan, oavsett om det är en pojke eller en flicka.


Hon blir ekonomiskt oberoende och fattar sina egna beslut. Utbildning ger välstånd inte bara till kvinnan och hennes familj utan även till nationen. Utan utbildning är kvinnors egenmakt en avlägsen dröm och det finns inget sätt att uppnå mål för hållbar utveckling. Om vi ​​vill att kvinnorna ska stärkas måste vi utbilda dem och göra utbildningen av flickor obligatorisk. Women Empowerment idag har blivit det mest diskuterade ämnet runt om i världen. I grundläggande termer innebär det att minska könsskillnaden och ge lika möjligheter och rättigheter för män och kvinnor. I Indien har kvinnor alltid varit utsatta för fysiskt våld och psykisk tortyr sedan århundraden.


De våldtas, överfalls fysiskt, utsätts för psykiska trakasserier, dödas för hemgift, upplever diskriminering på arbetsplatsen, betalas mindre än män för samma jobb, skickas inte till skolan osv. Detta förtryck av kvinnor på alla livets sfärer är ett stort hinder för nationens framsteg. Det mesta av det arbete som kvinnor utför i Indien är oavlönat och inom den oorganiserade sektorn. Indiens regering gör framsteg genom att anta nya lagar och implementera dem för att skydda kvinnors intressen. Samhället, liksom andra statliga och privata organisationer, måste träda fram för att stärka kvinnor. Kvinnors egenmakt hänvisar till att ge kvinnor ekonomiska, sociala och utbildningsmässiga rättigheter, utan någon form av diskriminering baserad på kön, klass, religion eller social status.


Det är en väsentlig förutsättning för en nations utveckling och framsteg. Det finns flera fördelar med kvinnors egenmakt, inklusive det för samhället och för landet. Några av fördelarna med kvinnors egenmakt är listade nedan:. Kvinnors egenmakt har mångfacetterade fördelar för individen, samhället och nationen. Det spelar en viktig roll i nationens sociala och ekonomiska utveckling. Women Empowerment är en term som används för att indikera åtgärder som vidtagits för att förbättra kvinnors ställning i samhället. Det hänvisar till deras sociala, politiska, utbildningsmässiga, medicinska, ekonomiska och andra former av förbättring. Det är mycket viktigt att kvinnor ges lika möjligheter och möjligheter som män. Utbildningens roll är mycket viktig när det gäller kvinnors egenmakt.


Det är bara genom utbildning som kvinnor får tillgång till bättre möjligheter och inkomst. Utan utbildning tvingas de ta lågavlönade jobb och förblir alltid beroende av männen för sina behov. Utbildning är det enda verktyget för att göra kvinnor ekonomiskt oberoende och kunna fatta egna ekonomiska beslut. En utbildad kvinna kan fullfölja sin egen dröm och bestämma över sitt liv och sin karriär. Tidigare tilläts kvinnor inte högre utbildning som män och deras talanger var därför bortkastade. Men nuförtiden får de också gå på högre studier och det uppmuntrar kvinnor att visa sina talanger som inte bara kommer henne individuellt utan för hela världen i stort.


Idag har många kvinnor topppositionen för multinationella företag. Övergripande samhällsutveckling: Den största fördelen med Women Empowerment är att det kommer att ske en övergripande utveckling av samhället. De pengar som kvinnor tjänar hjälper inte bara dem och eller deras familj, utan de hjälper också till att utveckla samhället. Ekonomiska fördelar: Empowerment för kvinnor leder också till fler ekonomiska fördelar, inte för individerna utan också för samhället. Kvinnors egenmakt leder till mer ekonomiskt oberoende för kvinnor och flickor. De får lära sig hur de kan använda sina kunskaper för att få inkomster som de kan använda för att försörja sina familjer. Minskning av våld i hemmet: Att stärka flickor leder också till minskade nivåer av våld i hemmet.


Utbildade kvinnor och flickor kan stå för sig själva och fly från fall av våld i hemmet. Minskning av korruption: Women Empowerment är också fördelaktigt vid korruption. Kvinnors egenmakt hjälper kvinnor att utbilda sig och känna till sina rättigheter och skyldigheter och kan därmed stoppa korruption. Minska fattigdom: Empowerment för kvinnor minskar också fattigdom. Detta bidrar också väsentligt till familjens välfärd. Detta beror på att deras barn är mer benägna att skaffa bra utbildning och att de också kan spara och investera till förmån för sina familjer.


Nationell utveckling: Kvinnor deltar i allt större utsträckning i den nationella utvecklingsprocessen. De gör nationen stolt genom sina enastående prestationer nästan alla sfärer inklusive medicinsk vetenskap, socialtjänst, ingenjörsvetenskap, etc. Detta leder till mer utvecklade ekonomier. Genom att stärka kvinnor möjliggör vi nationen. Tillgång till kvalitetsarbetskraft: Stora organisationer behöver en stor pool av högkvalitativ arbetskraft. Att stärka kvinnors egenmakt skulle bidra till att öka den totala arbetsstyrkan av kvalitetsmänniskor.

No comments:

Post a Comment