Monday, February 28, 2022

Uppsats om demokrati i Indien

Uppsats om demokrati i Indien



De fem principer som demokratin i Indien fungerar efter är suveräna, Uppsats om demokrati i Indien, Sekulär, demokratisk och republik, uppsats om demokrati i Indien. Dessutom ger demokratin i Indien alla lika rätt att delta i valen och i processen att rösta. Prata med en expert. Majoritetsregerande regering håller sig borta från kamp och kraftmätning och skapar ett fredligt klimat för alla att leva ett lyckligt liv. När människor är tydliga med sin roll och de förstår att det är med deras inflytande och makt som landets framtid kan förbättras, kommer de sannolikt att använda sin makt på rätt sätt. Indien är känt för att ha ett framgångsrikt demokratiskt system. Vårt land förtjänar vår kärlek och respekt och definitivt den odelade uppmärksamheten också.





Starta din WordPress-blogg



Indien är den största demokratin i världen. Styrt av olika kungar och kejsare och koloniserat av européerna i århundraden, blev Indien en demokratisk nation efter sin självständighet året därefter, fick Indiens medborgare rätt att rösta och välja sina ledare. Det näst mest folkrika landet och det sjunde största landet efter område, Indien är uppsats om demokrati i Indien demokratin i världen. Indisk demokratisk regering bildades efter att nationen uppnådde självständighet i Valen till parlamentet och delstatsförsamlingen hålls vart femte år för att välja central- och delstatsregeringarna.


Du kan välja vilken uppsats som helst om demokrati i Indien enligt dina behov:. Demokrati är ett regeringssystem som tillåter medborgarna att rösta och välja en regering som de själva väljer. Indien blev en demokratisk stat efter sin självständighet från britterna uppsats om demokrati i Indien i Det är den största demokratiska nationen i världen. Demokrati i Indien ger sina medborgare rätt att rösta oavsett kast, färg, tro, religion och kön. Den har fem demokratiska principer - suverän, socialistisk, sekulär, demokratisk och republik, uppsats om demokrati i Indien. Olika politiska partier ställer upp för val på såväl statlig som nationell nivå periodvis.


De sprider om de uppgifter som utförts under deras tidigare tjänstgöring och delar också sina framtidsplaner med folket. Varje medborgare i Indien, över 18 år, har rätt att rösta. Regeringen gör kontinuerliga ansträngningar för att uppmuntra allt fler att lägga sin röst. Människor måste veta allt om kandidaterna som ställer upp i valet och rösta på den mest förtjänta för gott styre. Indien är känt för att ha ett framgångsrikt demokratiskt system. Det finns dock vissa kryphål uppsats om demokrati i Indien behöver arbetas på. Regeringen ska bland annat arbeta med att utrota fattigdomen, uppsats om demokrati i Indien, analfabetism, kommunalism, könsdiskriminering och kastism för att säkerställa demokrati i sann mening.


Demokrati sägs vara den bästa styrelseformen. Det tillåter alla medborgare i landet att rösta och välja sina ledare oavsett kast, uppsats om demokrati i Indien, färg, tro, religion eller kön. Många länder har ett demokratiskt system. Men Indien är den största demokratin i världen. Den bygger på fem demokratiska principer inklusive suverän, socialistisk, sekulär och demokratisk och republik. Indien förklarades demokratiskt uppsats om demokrati i Indien efter att den nådde frihet från britternas koloniala styre i Inte bara den största, indiska demokratin är också känd för att vara en av de mest framgångsrika.


Indien har en federal form av demokrati med en regering i centrum som är ansvarig inför parlamentet och delstatsregeringar som är lika ansvariga för sina lagstiftande församlingar. Val hålls med jämna mellanrum i länet och flera partier tävlar om att komma till centrum och även om att ta plats i delstaterna. Människor uppmuntras att utöva sin rösträtt för att välja den mest meriterade kandidaten, även om kast också är en stor faktor i indisk politik. Kampanjer genomförs av olika politiska partier för att betona det arbete de har gjort för människors utveckling samt på deras framtida agenda för att gynna människor.


Demokrati i Indien innebär inte bara att ge rösträtt utan också att säkerställa social och ekonomisk jämlikhet. Även om landets demokratiska system har fått världsomspännande uppskattning, finns det många områden som kräver förbättringar så att demokrati kan formas i verklig mening. Regeringen måste arbeta för att utrota analfabetism, fattigdom, kommunalism, kastism och uppsats om demokrati i Indien diskriminering bland annat. Demokrati är styrning av folket, för folket och av folket. Medborgarna i en demokratisk nation har rätt att rösta och välja sin regering.


Efter att ha styrts av Mughals, Mauryas, britter och olika andra härskare i århundraden, Uppsats om demokrati i Indien blev äntligen en demokratisk stat efter sin självständighet år Folket i landet, som hade lidit i händerna på främmande makter, fick äntligen rätt att välja sina egna ministrar genom att avge röst. Demokratin i Indien är inte begränsad till att bara ge sina medborgare rösträtt, det uppsats om demokrati i Indien arbetar också för social och ekonomisk jämlikhet. Varje indisk medborgare, uppsats om demokrati i Indien, över 18 år, kan utöva rösträtten i Indien. Kandidater från flera nationella och regionala partier inklusive Indian National Congress INCBharatiya Janta Party BJPCommunist Party of India CPICommunist Party of India -Marxist CPI -MAll India Trinamool Congress TMC och Bahujan Samaj Party BSP kämpar för valen.


Kandidater utvärderar sitt arbete under den senaste mandatperioden för dessa partier eller deras företrädare och även de löften de gett för att avgöra vem de ska rösta. Även om demokratin i Indien har uppskattats över hela världen för dess funktion, finns det fortfarande mycket utrymme för förbättringar. Det förutnämnda uppsats om demokrati i Indien måste vidtas för att säkerställa en väl fungerande demokrati i landet. En demokratisk nation är en nation där medborgarna har rätt att välja sin regering. Flera länder runt om i världen driver demokratisk regering men Indien är stolt över att vara den största demokratin, uppsats om demokrati i Indien. Indien hade styrts av flera härskare från Mughals till Mauryas. Var och en av dem hade sin egen stil att styra folket.


Det var först efter att landet blev självständigt från britternas koloniala styre som det blev en demokratisk nation. Det var då som folket i Indien, som hade lidit tyranni i händerna på britterna, fick rösträtt och välja sin regering för första gången. Suverän hänvisar till en enhet som är fri från någon främmande makts kontroll. Medborgarna i Indien har suverän makt att välja sina ministrar. Socialistisk betyder att tillhandahålla social och ekonomisk jämlikhet till alla medborgare i Indien oavsett kast, färg, tro, kön uppsats om demokrati i Indien religion.


Det finns ingen officiell statsreligion i landet. Detta innebär att Indiens regering väljs av sina medborgare. Rösträtten ges till alla indiska medborgare utan någon diskriminering. Landets överhuvud är inte en ärftlig kung eller drottning. Han väljs av ett valkollegium. Konstitutionen diskriminerar ingen på grund av uppsats om demokrati i Indien kast, färg, tro, kön, religion eller utbildning. Det finns sju nationella partier i landet nämligen, Indian National Congress INCBharatiya Janta Party BJPCommunist Party of India CPICommunist Party of India -Marxist CPI-Muppsats om demokrati i Indien, Nationalist Congress Party NCPAll India Trinamool Congress TMC och Bahujan Samaj Party BSP. Utöver dessa finns det ett antal regionala partier som kämpar mot valen till statliga lagstiftande församlingar.


Val hålls med jämna mellanrum och människor utövar sin rösträtt för att välja sina representanter, uppsats om demokrati i Indien. Regeringen gör ständigt ansträngningar för att uppmuntra allt fler att använda sin rösträtt för att välja god samhällsstyrning. Demokrati i Indien handlar inte bara om att ge människor rösträtt utan att säkerställa jämlikhet i livets alla sfärer. Medan valen har ägt rum vid rätt tidpunkt och ett systematiskt tillvägagångssätt följs för att genomföra detsamma ända sedan begreppet demokrati kom till i Indien, finns det många hinder för att demokratin ska fungera smidigt i landet.


Dessa inkluderar analfabetism, könsdiskriminering, fattigdom, kulturell olikhet, politiskt inflytande, kastism och kommunalism, uppsats om demokrati i Indien. Alla dessa faktorer påverkar demokratin i Indien negativt. Även om demokrati i Indien har uppskattats över hela världen, finns det fortfarande mil kvar. Faktorer som analfabetism, fattigdom, könsdiskriminering och kommunalism som påverkar hur demokratin fungerar i Indien måste utrotas för att medborgarna ska kunna njuta av demokrati i verklig mening. Demokrati i Indien bildades efter att nationen befriats från det brittiska styrets klor under effektiv ledning av den indiska nationalkongressen uppnådde Indiens folk rätten att rösta och välja uppsats om demokrati i Indien regering.


Det finns totalt sju nationella partier i landet — Indian National Congress INCNationalist Congress Party NCPBharatiya Janta Party BJPCommunist Party of India CPICommunist Party of India -Marxist CPI-MAll India Trinamool Congress TMC och Bahujan Samaj Party BSP. Bortsett från dessa ställer många regionala partier fram för val till statliga lagstiftande församlingar. Val till parlamentet och delstatsförsamlingarna hålls vart femte år. Suverän betyder oberoende – fri från inblandning eller kontroll av någon främmande makt. Landet har en regering direkt vald av landets medborgare. Indiska medborgare har suverän makt att välja sina ledare genom val som genomförs för parlamentet, lokala organ såväl som den statliga lagstiftaren. Socialistisk betyder social såväl som ekonomisk jämlikhet för alla medborgare i landet.


Demokratisk socialism innebär att uppnå socialistiska mål med hjälp av evolutionära, demokratiska och icke-våldsmässiga medel. Regeringen gör ständiga ansträngningar för att minska den ekonomiska ojämlikheten genom att minska koncentrationen av välstånd. I Indien har man rätt att utöva vilken religion som helst eller förkasta dem alla. Indiens regering respekterar alla religioner och har ingen officiell statsreligion. Det är inte vanära eller främja någon religion, uppsats om demokrati i Indien. Detta innebär att regeringen i landet väljs demokratiskt av sina medborgare. Rösträtten ges utan någon diskriminering på uppsats om demokrati i Indien grund av färg, kast, tro, religion, kön eller utbildning.


Inte bara politiskt, folket i Indien åtnjuter också social och ekonomisk demokrati. Chefen för uppsats om demokrati i Indien här är inte en ärftlig kung eller drottning utan en vald person. Den ceremoniella statschefen, det vill säga Indiens president väljs av ett valkollegium för en period av fem år, medan den verkställande makten ligger hos premiärministern. Medan konstitutionen lovar en demokratisk stat och folket i Indien har haft rätt till alla rättigheter en person borde åtnjuta i en demokratisk stat, uppsats om demokrati i Indien, det finns många faktorer som påverkar dess demokrati och utgör en utmaning för den.


Här är en titt på dessa faktorer:. Analfabetism bland människor är en av de största utmaningarna som den indiska demokratin har ställts inför ända sedan starten. Utbildning gör det möjligt för människor att utöva sin rösträtt på ett klokt sätt. Människor som tillhör de fattiga och efterblivna klasserna manipuleras vanligtvis av de politiska partierna, uppsats om demokrati i Indien. De blir ofta mutade för att få sin röst. Förutom dessa är kastism, könsdiskriminering, kommunalism, religiös fundamentalism, politiskt våld och korruption bland andra faktorer som är en utmaning för demokratin i Indien.


Demokrati i Indien har fått uppskattning från hela världen. Rätten att rösta till varje medborgare i landet har getts utan någon diskriminering på grund av deras kast, hudfärg, trosuppfattning, religion, kön eller utbildning. Men den enorma kulturella, religiösa och språkliga mångfalden i landet är en stor utmaning för dess demokrati. Skillnaderna som sökt skapas ur det är en anledning till allvarlig oro.





orsaka uppsatser



Den som får högst röster i respektive region är den regerande ministern. Den indiska demokratiska regeringen representeras genom den fredliga kombinationen av olika övertygelser och tankar. Det finns ett starkt samarbete och konkurrens mellan olika politiska organisationer. Eftersom enkäten är det demokratiska systemets väg, finns det olika politiska organisationer, och varje organisation har sin egen agenda och sina tankar. I Indien ger demokrati alla lika rättigheter och jämlikhet oavsett deras åsikter och levnadsstandard.


Den förväntade kasten och schemalagda stammarna i vårt land hade sedan evigheter kastats ut ur huvudsamhället. I Indien ser demokratin till att de får lika mycket resurser och stöd från oss som alla andra för att utvecklas och göra framsteg i livet. Dessutom kräver det inte en monokratisk regel för att beskära oss eftersom alla ledare inser att de behöver prestera om de vill att folket ska nominera dem under nästa val. Att ge alla människor rösträtt ger dem en känsla av värdighet oavsett kast, klass, religion eller ekonomisk status. Så bildad efter demokratiska val är regeringen i allmänhet en stabil och ansvarsfull regeringsform. Å andra sidan agerar individen alltid respektfullt och inser att valet av regering inte bara är deras privilegium utan också deras skyldighet.


De får skylla sig själva om de inte får den regering de har valt då det är de som inte har utövat sin rösträtt korrekt. Läsarinteraktioner Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Demokrati är en regeringsform där den slutliga myndigheten att överväga och besluta om lagstiftningen för landet ligger hos folket, antingen direkt eller genom representanter. Inom en demokrati varierar metoden för beslutsfattande och medborgarnas gränsdragning mellan länder. Men några grundläggande principer för demokrati inkluderar rättsstatsprincipen, inkludering, politiska överläggningar, röstning via val, etc.


Måste utforska: Människorättskurser för studenter. Demokrati där människor fattar beslut för landet är den enda kända formen av styrning i världen som lovar att ingjuta principer om jämlikhet, frihet och rättvisa. Det demokratiska systemet är vanligtvis av två typer, presidentsystemet och det parlamentariska systemet. I Indien ger demokratins tre pelare, nämligen lagstiftande, verkställande och rättsliga makt, som arbetar oberoende och fortfarande sammankopplade, tillsammans med en fri press och media en struktur för en verkligt fungerande demokrati. Trots den längsta skrivna konstitutionen som innehåller värden om suveränitet, socialism, sekularism etc..


Indien, liksom andra länder, står fortfarande inför utmaningar som korruption, trångsynthet, förtryck av vissa samhällen och kämpar därför för att förbli trogen sina demokratiska ideal. Visste du: Några av de rikaste länderna i världen är demokratier! Måste läsa: Konsumenträttigheter i Indien. Med tiden har den enkla definitionen av demokrati utvecklats till att inkludera andra principer som jämlikhet, politiskt ansvar, medborgarnas rättigheter och i viss mån värderingar om frihet och rättvisa. Över hela världen är representativa demokratier utbredda, men det finns en stor variation på hur demokratier utövas.


De två viktigaste typerna av representativ demokrati är president- och parlamentariska former av demokrati. Dessutom följer inte alla de som framställer sig själva som en demokratisk republik dess värderingar. Många länder har lagligt berövat vissa samhällen att leva med värdighet och skydda sin frihet, eller utövar auktoritärt styre genom majoritet eller populistiska ledare. Trots detta är en av de saker som är centrala och grundläggande för alla praxis med val och röstning. Men även i ett sådant fall är principerna för universell franchise för vuxna och utövande av fria och rättvisa val teoretiskt nödvändiga men mycket begränsade i praktiken, för en demokrati. Till skillnad från flera andra nationer är Indien fortfarande, åtminstone konstitutionellt och principiellt, en utövare av en ideal demokrati.


Med våra tre regeringsorgan, nämligen lagstiftande, verkställande och dömande, de konstitutionella rättigheterna till medborgarna, flerpartisystem, lagar för att stävja diskriminering och sprida fördelarna med jämlikhet, skydd till minoriteter och ett utrymme för människor att diskutera, debattera och avvika från Indien har visat ett engagemang för demokratiska värderingar. På senare tid, med utmaningar mot yttrandefrihet, minoritetsgruppers rättigheter och en gåta mellan skydd av mångfald och enande av landet, har debatten om bevarandet av demokratin blivit avgörande för den offentliga diskussionen.


Visste du: I länder som Brasilien, Skottland, Schweiz, Argentina, Österrike är den lägsta rösträttsåldern 16 år! Läs också: Skillnaden mellan demokrati och diktatur. I huvudsak är det antingen direkt demokrati där medborgarna överväger och stiftar lagstiftning medan de i representativ demokrati väljer regeringstjänstemän för deras räkning, som i en parlamentarisk eller presidentdemokrati. Presidentsystemet som i USA har presidenten som chef för landet och regeringen, medan det parlamentariska systemet som i Storbritannien och Indien har både en premiärminister hämtar sin legitimitet från ett parlament och till och med har ett nominellt chef som en monark eller en president. Detsamma gäller även i vårt land. Dessa två typer av demokratiska system är direkt demokrati och indirekt demokrati.


Först ska vi prata om direkt demokrati. I denna typ av system deltar människor direkt i processen att välja sina ledare. Faktum är att de är fysiskt närvarande under hela processen och tillkännager tillsammans namnet på sin ledare. Som du kan se är en sådan metod inte genomförbar i fallet med en stor befolkning. Detta är anledningen till att direkt demokrati i Indien har försvunnit under åren. Om det överhuvudtaget följs det bara i små byar och panchayat. Den andra typen av demokrati är indirekt demokrati. Den indirekta demokratin i Indien är det populäraste alternativet för att bilda regering i landet. I detta system, istället för att engagera sig direkt, deltar medborgare i nationen indirekt i processen att välja sina ledare.


Det största sättet att utöva indirekt demokrati i Indien är genom att ge rösterna under valet. När det gäller indirekt demokrati väljer de politiska partierna en handfull av sina värdigaste medlemmar och hjälper dem att stå och slåss i valen. Allmänheten får rösta för sin favoritpolitiska ledare. Den som får högst röster blir regerande minister i respektive region. Även om idealiskt sett alla förfaranden som är involverade i den indirekta demokratin i Indien låter felfria, är verkligheten något annat. Att införliva lagar är i teorin mycket lättare än att följa i det praktiska livet. Samma är historien med vårt land. Oavsett hur mycket vi påstår att vi har ett rättvist och öppet system för demokrati i Indien, måste vi erkänna att det finns gott om kryphål i verkligheten.


Till exempel sker röstning genom elektroniska röstningsmaskiner EVM. Ämnet om EVM har varit i fokus ett tag i Indien, särskilt under de senaste valen. Påstås ha de styrande partierna anklagats för att störa maskinerna vilket ledde till en enorm bluff. Med andra ord kan det inte kallas annat än en stor vanära mot den indirekta demokratin i Indien. Bortsett från det har vi en lång historia av våld och terror i allmänheten som sprids av de politiska partierna, precis innan de stora valen. Den här typen av skamliga hot är specifikt sant i fallet med byar och små städer där människor tvingas rösta under vapenhot på ett visst parti. Dessutom ger demokratin i Indien alla lika rätt att delta i valen och i processen att rösta.


Dessa rättigheter har dock hindrats vid många tillfällen. För några år sedan togs inte kvinnliga kandidater i de politiska partierna på allvar. Även om de kämpade i valen och vann, utfördes deras beslutsfattande huvudsakligen antingen av deras män eller av andra politiska ledare i samma parti. Vägen till demokrati i Indien har varit ojämn och knepig även för transpersoner. Som sagt, saker och ting förändras i en avsevärd takt och till det bättre. Det finns mer öppenhet och acceptans när det gäller människor från andra kön och åldersgrupper. Valkommissionen följer strikta åtgärder för att säkerställa ett rent och rättvist system för demokrati i Indien. Demokrati, demokrati i Indien, politiskt system.


Få GRATIS Leads för arbete hemma levererade varje vecka! Gå med mer än 50, prenumeranter får regelbundna uppdateringar! Plus, få ett GRATIS exemplar av Hur man tjänar pengar på att blogga! Meddelande från Sophia! Gilla detta inlägg? Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar. Om oss Hem Om Projekt Rekommendationer Kontakta oss. Facebook Twitter. Bli Medlem. Jag skulle älska att höra från dig och läsa dina kommentarer om den här artikeln. Låt mig veta vad du tycker om den här artikeln. Är det till hjälp för dig? Dina kommentarer och förslag kommer att fungera som en inspirations- och lärplattform för mig.


Hälsningar, Sophia. Här är några rekommenderade artiklar som du kan läsa härnäst: Vilket är viktigare i livet: Kärlek eller pengar Essay Essay on My School Essay on Solar Energy Essay on Biodiversity. Essä om AIDS. Essä om vänskap. Lämna ett svar Klicka här för att avbryta svar. Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepade besök. Sälj inte min personliga information. Cookie-inställningar Acceptera. Hantera samtycke. Stäng Sekretessöversikt Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse när du navigerar genom webbplatsen. Av dessa lagras de cookies som kategoriseras som nödvändiga i din webbläsare eftersom de är nödvändiga för att webbplatsens grundläggande funktioner ska fungera.


Vi använder också tredjepartscookies som hjälper oss att analysera och förstå hur du använder denna webbplats. Dessa cookies kommer endast att lagras i din webbläsare med ditt samtycke. Du har också möjlighet att välja bort dessa cookies. Men att välja bort vissa av dessa cookies kan påverka din surfupplevelse. Nödvändigt Nödvändigt. Nödvändiga cookies är absolut nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Dessa cookies säkerställer grundläggande funktioner och säkerhetsfunktioner på webbplatsen, anonymt. Cookie Varaktighet Beskrivning cookielawinfo-checkbox-analytics 11 månader Denna cookie är inställd av GDPR Cookie Consent plugin.


Cookien används för att lagra användarens samtycke för cookies i kategorin "Analytics". cookielawinfo-checkbox-functional 11 månader Cookien sätts av GDPR cookie-samtycke för att registrera användarens samtycke för cookies i kategorin "Funktionell". cookielawinfo-checkbox-necessary 11 månader Denna cookie är satt av GDPR Cookie Consent plugin. Cookies används för att lagra användarens samtycke för cookies i kategorin "Nödvändigt". cookielawinfo-checkbox-others 11 månader Denna cookie är satt av GDPR Cookie Consent plugin. Cookien används för att lagra användarens samtycke för cookies i kategorin "Övrigt.


cookielawinfo-checkbox-performance 11 månader Denna cookie är satt av GDPR Cookie Consent plugin. Cookien används för att lagra användarens samtycke för cookies i kategorin "Prestanda". Den lagrar inga personuppgifter. Funktionell Funktionell. Funktionella cookies hjälper till att utföra vissa funktioner som att dela innehållet på webbplatsen på sociala medieplattformar, samla in feedback och andra tredjepartsfunktioner. Prestanda Prestanda. Prestandacookies används för att förstå och analysera webbplatsens nyckelprestandaindex, vilket hjälper till att leverera en bättre användarupplevelse för besökarna.


Analytics Analytics. Analytiska cookies används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen. Dessa cookies hjälper till att ge information om mätvärden för antalet besökare, avvisningsfrekvens, trafikkälla, etc. Annons Annons. Annonscookies används för att ge besökarna relevanta annonser och marknadsföringskampanjer. Dessa cookies spårar besökare över webbplatser och samlar in information för att tillhandahålla anpassade annonser.

No comments:

Post a Comment