Monday, March 21, 2022

Exempel på problemlösningsuppsatsämnen

Exempel på problemlösningsuppsatsämnen



Jag vet att att få rätt ämne och hitta bra information verkligen kan hjälpa någon att övervinna det där författarblocket som gör det så svårt att starta en uppsats! Alla går dock inte på college, problemlösning uppsats exempel ämnen. Så jag bestämde mig för att skrota min ursprungliga idé och använde din idé om tvärkulturell kommunikation inom flygbolag. Drog- och alkoholmissbruk bland tonåringar Se exempel på uppsats. Att döda hästar för kött är omänskligt, och konsumtion av hästkött är farligt.





Vet inte hur man skriver en problemlösningsuppsats?



Letar du efter hjälp att skriva och lämna in en bra problemlösningsuppsats? Tyvärr förväxlar många studenter dessa uppsatser med argumenterande och övertygande uppsatser och misslyckas med att skriva en engagerande och övertygande uppsats. Dessa uppsatser skiljer sig från de andra typerna av uppsatser och har sina egna konventioner och stil. Problemlösningsuppsatsen är en av de svåraste typerna att få rätt. Det handlar inte bara om att förklara din poäng utan också att tillhandahålla övertygande argument och bevis för det. Du kan lära dig allt om denna typ med oss ​​eftersom vi täcker alla viktiga detaljer i den här bloggen. Så du vet exakt hur du skriver det effektivt.


En problemlösningsuppsats är ett slag problemlösning uppsats exempel ämnen övertygande skrivande. Den presenterar ett problem, beskriver det i detalj och föreslår en lösning på det. En bra uppsats måste vara övertygande och ha starka bevis och argument för att bevisa att den givna lösningen är den bästa. Denna uppsats skiljer sig från både argumenterande och övertygande uppsatser eftersom den inte bara fokuserar på argument. Istället är det lite som en orsak och verkan uppsats eftersom den diskuterar olika orsaker som problem och deras effekter som konsekvenser. Liksom det fokuserar en problemlösningsuppsats på att beskriva problemet och dess konsekvenser också. Som författare är det din uppgift att undersöka problemet på djupet och ta fram en fruktbar lösning, problemlösning uppsats exempel ämnen.


Vanligtvis är dessa korta uppsatser och är delar av ämnesprov och IELTS-prov. Uppsatsen kan ge en enda lösning eller presentera flera lösningar för att lösa det diskuterade problemet. Sedan denna typ av uppsats problemlösning uppsats exempel ämnen skriven för att föreslå en lösning på ett problem är det viktigt att diskutera och förklara problemet först. Problemet bör vara väldefinierat och detaljerat och bör vara skrivet för att utbilda läsaren om dess existens. Ibland vet inte läsarna vad skribenten pratar om och missar helt. För att undvika en sådan situation, anta att dina läsare inte vet något om det och förklara det i detalj.


Efter att skribenten har förklarat problemet presenterar skribenten lösningen på problemet. När du väljer problemet, se till att det kunde lösas genom rimliga och genomförbara lösningar. Det borde problemlösning uppsats exempel ämnen vara för bred eller för smal. Välj istället det problem som du problemlösning uppsats exempel ämnen du kan ta itu med och erbjuda rimliga lösningar för. Huvudargumentet bör vara tillräckligt starkt för att övertyga läsarna om den lösning som skribenten har föreslagit. Dessutom bör det vara rimligt och skulle kunna implementeras i verkligheten. Dessutom bör författaren se till att de lägger till problemlösning uppsats exempel ämnen bevis för att deras föreslagna lösning är bättre än andra och erbjuder större fördelar.


Det är skillnad på att argumentera och att presentera en lösning. Som författare måste du veta skillnaden mellan dessa två och se till att din uppsats håller sig inom de definierade konventionerna. Att skriva en problemlösningsuppsats är som att argumentera utan att egentligen bråka. Om du gör detta kommer att visa läsaren att du har utforskat alla möjliga lösningar och möjligheter innan du föreslår lösningen. Innan du slutför uppsatsen, gå igenom den och se till att du har lagt till alla dessa element. Strukturen för denna uppsats är vanligtvis densamma som strukturen för alla andra uppsatser. I allmänhet har den tre stycken som anger och förklarar tre problem och deras lösningar i detalj.


Nedan är exempel på problemlösningsuppsatsstrukturen. En bra och berömvärd problemlösningsuppsats föreslår en rimlig och lättimplementerad lösning på det diskuterade problemet. Se till att din uppsats förblir fokuserad och nära huvudämnet. Du måste undvika att lägga till vaga problemlösning uppsats exempel ämnen och håll dig endast till huvudämnet för uppsatsen. Nedan följer stegen för att skriva en bra och imponerande problemlösningsuppsats. Det här kan vara vad som helst. Till att börja med, tänk på de problem och problem som stör dig. Dessa problem kan vara vad som helst, och du kanske är en del av vissa grupper som redan står inför vissa problem. Gör en lista över de problem eller problem som dessa grupper eller ditt samhälle står inför. Det är inte viktigt hur stort eller litet ett problem är, men det måste vara tillräckligt betydande för att påverka människorna.


För att en lösning ska vara bra måste den vara lätt att förstå och implementera. Bra och fullt fungerande lösningar kan enkelt implementeras, lösa problemet effektivt och är kostnadseffektiva. Att hitta en lösning kan vara svårt. Fundera på alla möjliga lösningar och skriv ner dem. Nedan finns några vanliga sätt att lösa ett problem. En disposition är en viktig del av varje skrivprocess. Det hjälper till att behålla fokus och bara hålla sig till det huvudsakliga uppsatsämnet. Många gånger tappar en student fokus och måste arbeta med uppsatsen om igen. Med en välgjord disposition kan de undvika det och hålla fokus under hela skrivprocessen.


När du skisserar, dela upp de undersökta detaljerna i stycken. Gör en beställning där du lägger till och diskuterar dessa detaljer och håller dig till den. Beskriv problemet, dess inverkan och anledningen till att det behöver lösas. Vid ett nytt eller ovanligt problem, förklara det i detalj, och om det är ett vanligt problem, förklara sedan dess konsekvenser. Oavsett vad, måste du övertyga läsarna om vikten av problemet. Avhandlingens uttalande läggs till i slutet av inledningen. Den ska vara tydlig och informera läsarna om uppsatsens huvudämne och tema. Den ska vara kort, och istället för att ge bort alla detaljer ska den locka läsarna att läsa uppsatsen.


Detta är den centrala delen av en uppsats och tar upp huvuddelen av arbetet. Vanligtvis innehåller en uppsats tre stycken, problemlösning uppsats exempel ämnen. När det gäller en problemlösningsuppsats kommer de tre styckena att innehålla tre problem och deras lösningar. När du diskuterar lösningen måste du diskutera möjliga invändningar mot den och sätt att motverka dem. Ge argument och bevis till ditt stöd och gör dina argument och lösning övertygande. Slutsatsen är den sista delen av en uppsats, men den är lika viktig som en introduktion. Tyvärr tror många elever det av misstag eftersom det är den sista delen, problemlösning uppsats exempel ämnen, det är mindre viktigt.


Det är fel, problemlösning uppsats exempel ämnen, och de misslyckas ofta med att få ett bra betyg eftersom slutet är uselt och slarvigt. Här är några tips för att skriva en stark och utmärkt slutsats för din problemlösningsuppsats. En bra slutsats kommer inte att öppna nya argument utan kommer att avsluta hela uppsatsen. Så se till att du håller det kort, använd det för att knyta ihop knutarna och ge det sista ordet om fördelarna med din lösning. Vi vet att det kan vara en utmaning att skriva den här typen av uppsatser. Nedan finns ett exempel på uppsats som hjälper dig att förstå bättre, problemlösning uppsats exempel ämnen. När du väljer ett ämne för din problemlösningsuppsats är det bättre att gå med en problemlösning uppsats exempel ämnen som du brinner för.


Vanligtvis, problemlösning uppsats exempel ämnen, eleverna väljer sociala frågor och sådant som händer runt omkring dem. Nedan har vi gett några användbara idéer om uppsatser som du använder för att skriva din uppsats. Det här är några bra problemlösningsämnen som du kan finjustera för att använda som din egen. Förutom uppsatser kan du också använda sådana ämnen för din forskningsuppsats. Eftersom en forskningsartikel är baserad på originalforskning, kommer dessa ämnen att bli ett bra pappersämne. Behöver du fortfarande hjälp? Prata med en av representanterna här på MyPerfectWords. Vi är en professionell uppsatsskrivartjänst som är specialiserad på att skriva alla typer av uppsatser och uppsatser. Lägg bara beställningen och få din uppsats inom utsatt tid.


Exklusiv tillgång till MyPerfectWords. com Learning Center. Du får varje vecka tips och tricks för att förbättra ditt eget skrivande och för att nå akademisk framgång genom ditt skrivande. Vi är U. Vi har examen och professionella examina från stora universitet Princeton, Stanford, UCLA, Georgetown, Dartmouth, Penn, Northwestern. Detta är allt vi gör. Adress: Office 10, Level 1, Sharjah Media City, Sharjah, Förenade Arabemiraten P. Box Registrera Logga in. Registrera Logga in Författare Exempel Priser Beställning Vanliga frågor Varför oss Recensioner Blogg. Papper förfaller? Det är vårt jobb! Läs mer.


Innehåll Vad är en problemlösningsuppsats? Grundläggande element i en problemlösningsuppsats Problemlösningsuppsatsstruktur Hur man skriver en problemlösningsuppsats?





ozymandias diktuppsats



Sammanfatta din uppsats här och gör om din avhandling. Utvärdera sätten för problemlösning du har hittat. Problem- och lösningsämnena som listas ovan kommer också att vara bra ämnen för ditt problem- och lösningstal. Hem · Studietips · Uppsatsämnen · Lista över problem och lösningar Uppsatsämnen har fått dig täckt. Lista över problem- och lösningsuppsatsämnen har du täckt Minnie P. Walker den 12 juni, Minnie P. Uppsatsämnen. Du har prenumererat på Homework Lab-bloggen! De problemlösningsuppsatser du väljer för dina akademiska uppsatser är mycket viktiga.


Du kommer att skriva uppsatser snabbare om du väljer smarta ämnen. Du får bonuspoäng om ämnena är intressanta. Du behöver inte göra omfattande efterforskningar om du väljer ett ämne som du vet något om. Välj vilket ämne som helst på vår lista över problemlösningsuppsatser och använd det gratis. Vi hjälper bara gärna till! Tillbaka till artiklar Bästa 50 problemlösningsuppsatser på webben 14 augusti, den enkla problemlösningens uppsatsstruktur Det enkla sättet att organisera dina problemlösningsuppsatser är att använda uppsatsstrukturen med fem stycken. Så här ser det ut: Du börjar din problemlösningsuppsats med en fängslande introduktion som presenterar problemet eller situationen. Sedan skriver du tre stycken i texten, var och en diskuterar en enda lösning.


Du avslutar allt med en stark slutsats som upprepar lösningarna och understryker varför de är bäst. Varför behöver du våra problemlösningsuppsatser? Få gratis problem- och lösningsuppsatsämnen här Kom ihåg att du för varje problem måste hitta minst tre lösningar och diskutera dem. Och nu, här är de 50 problem- och lösningsuppsatserna du har väntat på: Problemlösning Talämnen Hur man tacklar polisbrutalitet i Amerika. De bästa lösningarna som förhindrar självmord den permanenta lösningen på ett tillfälligt problem. Hur kan vi stoppa masskjutningar? Lösningen på problemet med illegal invandring. Så här kan vi stoppa sexuella övergrepp i skolan. Politiken som kan stoppa barnarbete. Problemlösning Uppsatsämnen för college Hur kan vi lösa problemet med studielån?


De bästa sätten att kontrollera stress på college. Högskoleutbildning kan vara överkomligt. Här är hur! Missbruk av droger kan förebyggas på universitetsområdena. Hur lärare kan förhindra elever från att fuska på prov. Det bästa sättet att bli en mer effektiv student. Utbildning Problem Lösning Uppsatsämnen Skolor har möjlighet att förhindra självmord. De effektiva metoderna som förhindrar fusk i skolan. Hur kan skolor hänga med i tekniken? Skolor kan eliminera mobbning. Lösningen på rasdiskriminering i det amerikanska utbildningssystemet. Lösningen på könsdiskriminering i det amerikanska utbildningssystemet. Bästa relationsämnen Här är hur du kan bli självsäker i bara tre steg!


De enkla lösningarna på ett våldsamt förhållande. Hur kan vi lösa problemet med överbeskyddande föräldrar? Finns det andra orsaker till problemet som kan vara antingen viktigare eller lättare att åtgärda? Exemplet jag ofta använder i klassen är problemet med hemlöshet i Amerika. Jag börjar med att fråga mina elever vad som orsakar hemlöshet. De brukar komma med en lista så här:. Det finns fler orsaker, men med hjälp av den här exempellistan säger jag till mina elever att om de ville lösa problemet med hemlöshet skulle de förmodligen välja en av dessa orsaker som den viktigaste och skapa en lösning som fokuserar på den orsaken. Till exempel:. Om de tror att drogberoende är det viktigaste problemet, skulle de fokusera på drogrehabiliteringsprogram.


Men om orsaken de identifierade inte är den viktigaste eller enda orsaken till problemet, kanske den lösningen inte är effektiv. Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Hur kan elever vara mer uppmärksamma på klassrummet? Svar: Du kan rikta den här frågan till antingen en publik av elever, försöka ge dem sätt att uppmärksamma bättre och få bättre betyg, eller till en publik av lärare, försöka förklara för dem hur de kan öka sina elevers uppmärksamhet. Svar: Du har en utmärkt ämnesidé!


Den frågan är dock mer en förklarande uppsats snarare än en problemlösning. Om du gör en problemlösningsuppsats kanske du vill formulera det annorlunda. Här är faktiskt några olika frågor för ämnet volontärarbete med typen av uppsats inom parentes. I dessa exempelfrågor använder jag "hemlöshet" som ämne, men du kan ersätta vilken annan typ av problem som helst i ditt samhälle:. Vilken är den mest effektiva organisationen att arbeta volontär i för att hjälpa problemet med hemlöshet? Hur kan vi bäst lösa hemlöshet? problemlösning och ditt svar skulle vara genom frivilligarbete. Fråga: Vad tycker du om uppsatsämnet "Vad bör göras åt problemet med att sms:a medan du kör? Svar: Utmärkt fråga som tydliggör vad fokus kommer att vara.


Du kan göra en bra öppning genom att dela lite statistik om olyckor och hur sms liknar att köra under påverkan. Du kan diskutera lösningar som är lagar och även prata om hur varje person behöver välja att följa dessa lösningar. Det är lätt att aktivera en app eller inställningen som inte låter dig skicka sms när du kör. Jag tycker att det är ett bra slut på den här typen av uppsats för att uppmuntra läsaren att använda den lösningen för sin egen telefonanvändning. Har du några förslag? Svar: Jag har tusentals ämnesidéer, för att söka efter ett visst ämne, det enklaste sättet att hitta det är att Googla ämnet, mitt namn och webbplatsen Owlcation.


Det är faktiskt vad jag gör när jag försöker hitta alla artiklar jag har om ett visst ämne. För den här situationen kan du söka på Google bara markera, högerklicka och göra "sökning" efter: "Hälsovård VirginiaLynne Owlcation. Svar: En berättelse som får problemet att verka väsentligt och dramatiskt är det bästa sättet att starta en problemlösningsuppsats. Det finns många problem i världen, och om du vill att din läsare ska tycka att ditt är viktigt att lösa, måste du fånga deras uppmärksamhet med något de kommer ihåg. En bra historia är ett utmärkt sätt att göra det på. Det kan vara en personlig berättelse, en nyhet, ett typiskt påhittat scenario, en berättelse i verkligheten eller till och med en del av en filmintrig som visar problemet.


Följ upp det med lite statistik som visar problemets betydelse för en bredare publik, så får du en bra start! Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Hur kan högskolestudenter balansera sina studier och sociala liv? Svar: Många studenter kämpar med det här ämnet när de går på college och du kan förmodligen få många bra idéer för hur du kan lösa detta genom att prata med dina studiekamrater. Här är några liknande ämnen:. Fråga: Hur skulle du rekommendera att skriva ett uppsatsämne för frågan "Vad bör göras för att minska tonåringars självmord"? Svar: Frågan du har skrivit är bra, men här är några andra möjligheter:.


Som du kan se, begränsar var och en av dessa ämnet lite och föreslår riktningen för dina lösningsidéer. Fråga: Hur är "Hur kan vi hjälpa hemlösa människor i vårt samhälle" som ett problemlösningsuppsatsämne? Svar: Vilket som helst av dessa ämnen om sociala problem skulle kunna användas för den här typen av uppsatser. Fråga: Vad tycker du om "Hur kan vi göra utbildning bättre för barn som har problem i skolan? Svar: Du har en utmärkt fråga. Det kan vara bra att begränsa idén om "problem i skolan" för att vara mer specifik. Vill du prata om mobbning? Eller är du intresserad av akademiska problem? Ett annat intressant ämne är hur man kan hjälpa elever som är begåvade men underpresterar.


En sista idé är en fråga som frågar om hur man kan göra utbildningen bättre för studenter som inte vill gå på college och vill ha ett karriärförberedande och praktikspår. Fråga: Hur kan jag utveckla "Vad kan göras för att göra college mer överkomligt? Svar: 1. Vad kan föräldrar och elever göra för att göra college mer överkomligt? Fråga: Vad tycker du om, "Hur kan skolor bidra till att utveckla ett hälsosammare samhälle? Fråga: Hur skulle "Vad kan göras för att förhindra skilsmässa" fungera som mitt problemlösningsuppsatsämne? Fråga: Hur fungerar detta som en problemlösning essäfråga: Vad kan göras för att se till att människor idag faktiskt vet hur man har "riktiga" relationer?


Svar: Din fråga är en som många vuxna undrar; dock tror jag att du måste vara noga med att definiera vad du menar med "riktigt. Här är några andra sätt att formulera denna fråga:. Många människor idag möter ångest och stress kring relationer. Hur kan vi hjälpa människor att ha djupa och meningsfulla relationer? Att spendera mycket tid på att prata genom sms eller annan skriftlig kommunikation gör relationer mindre "verkliga"? Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Hur kan vi förbättra välfärdssystemet för att bryta fattigdom? Hjälper statliga bostäder, matkuponger och annan hjälp verkligen människor att ta sig ur fattigdom? Fråga: När jag skriver en problemlösningsuppsats, hur skulle jag skriva en introduktion och slutsats om styrkorna och svagheterna hos två typer av organisationer?


Svar: Ett sätt att göra detta är att ge flera noveller efter varandra. Det kan vara berättelser som visar en jämförelse mellan de två organisationerna, eller sådana som visar både svagheter och styrkor. Fråga: Kan du hjälpa mig att hitta ett ämne för en forskningsartikel? Jag funderade på att kanske göra något relaterat till de utmaningar som patienter ställs inför när de deltar i kliniska prövningar. Svar: Det är faktiskt en ganska intressant fråga. Här är några sätt att formulera det för att göra det till en problemlösningsuppsats:. Hur kan läkare som gör en klinisk prövning få patienterna att känna sig mer bekväma med att delta? Hur kan patienter bestämma om de ska delta i en klinisk prövning för ett allvarligt tillstånd som cancer, med vetskap om att de kan få placebo?


Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Hur kan vi förbättra läskunnigheten? Fråga: Hur är "vad är effektiv vapenkontroll? Svar: Det ämnet är mer en förklarande uppsats eller ett argument. Om du skriver en problemlösningsuppsats, skulle jag föreslå följande:. Fråga: Vad tycker du om frågan, "Hur kan studenter studera effektivt och få bättre betyg? Svar: Du har en utmärkt fråga, och att titta på forskningen om detta skulle vara till hjälp för ditt arbete på college. Faktum är att jag alltid tycker om det när elever gör ett sådant här ämne eftersom det låter resten av klassen tänka på vad som gör ett effektivt schema för att studera.


Ofta föreslår jag att elever intervjuar personer de känner som gör bra betyg eller som verkar ha bra studievanor. Fråga: Hur kan jag utforska en möjlig lösning på problemet med min problemlösningsuppsats? Fråga: Vad tycker du om ämnet, "hur kan jag lösa problem i mitt område? Svar: Att lösa problem i ditt eget närområde är ett bra sätt att fokusera för denna typ av uppsats. Men du behöver bara fokusera på ett särskilt problem för att lösa. Ingen lösning kan lösa alla problem. Här är några exempel:. Svar: För de flesta studenter är den största utmaningen tidshantering. Fråga: Jag har svårt med mina uppsatser eftersom jag aldrig vet hur jag ska börja en uppsats och jag vet inte hur jag ska börja introduktionen.


Det är klart att inledningen är hjärtat i hela uppsatsen. Så jag står inför det problemet. Hur ska jag tänka igenom inledningen? Svar: I en problemlösningsuppsats är introduktionen mycket enkel. Du måste helt enkelt beskriva problemet, och sedan är den sista meningen ungefär: Vad kan vi göra för att lösa det här problemet? Sedan skriver du din uppsats, som är din idé om lösningen. Fråga: Hur skulle du rekommendera att skriva ett uppsatsämne för frågan "Hur kan jag göra ett bättre jobb som förälder än vad mina föräldrar gjorde för mig? Svar: Uppsatser om problemlösning är en så användbar form av tänkande och uttryck för dig själv eftersom du genom att lära dig denna process inte bara kan försöka lösa problem i en gemenskap eller världen utan också dina egna personliga problem och intressen.


Innan du skriver om det här ämnet måste du se till att din instruktör låter dig skriva om personliga frågor. Men även om de inte gör det, kan du faktiskt utarbeta den här uppsatsen genom att göra den till en universell fråga: Hur kan föräldrar göra ett bra jobb i föräldraskapet när de har haft en svår uppväxt? Nyckeln till att svara på den här typen av frågor är att undersöka de bästa idéerna för ett bra föräldraskap och jämföra det med de föräldratekniker som är bekanta för dig. Fråga: Hur kan jag börja mitt första stycke i min forskningsuppsats som talar om behovet av mer medvetenhet om sjuksköterskebristen?


Svar: Ett bra sätt att börja en problemuppsats är att ge en berättelse om någon som upplever problemet. Det kan vara en personlig upplevelse eller en typisk situation. Vid sjuksköterskebristen kan du antingen använda erfarenheten från en typisk sjuksköterska som har för många patienter att ta hand om och som känner sig stressad eller inte har tid att göra ett bra jobb, eller så kan det vara en patient som måste vänta för länge, eller har sjuksköterskan missat någon viktig hälsoinformation för att de inte har tid att umgås med dem. Kanske är patienten törstig eller måste gå på toaletten och har väntat för länge på hjälp och smutsar ner sig.


Efter att du har berättat en dramatisk historia som illustrerar problemet är det också mest effektivt om du ger lite statistik som visar problemets omfattning. Använd din statistik eller uttalanden från en myndighet för att övertyga läsaren om att din berättelse inte bara är en isolerad händelse, utan faktiskt är en vanlig situation som behöver korrigeras. Fråga: Vad tycker du om detta ämne som ett skrivprov för ett postgradsprogram, "Hur man förhindrar stigmatisering av barn med särskilda behov i samhället? Svar: Du har en intressant ämnesidé.


För att utveckla det måste du titta på forskning för att ta reda på vad som har fungerat för att bäst integrera barn med särskilda behov i samhällen. Du kan också fråga familjer och speciallärare om idéer om vad de har hittat som gör att barnen känner sig mest inkluderade. Fråga: Vad tycker du om ett uppsatsämne om att lindra stress på college? Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Vad kan göras för att lindra stress på college? Svar: Det är ett bra ämne men ganska vanligt. Fråga: Hur kan jag skriva en uppsats om nätmobbning och hur det kan påverka våra sociala problem? Svar: I en problemlösningsuppsats vill du ha ett ämne som ger dig en chans att erbjuda en lösning. Här är några bättre idéer:. Vad kan skolor göra för att se till att de hjälper eleverna att samarbeta för att förebygga nätmobbning?

No comments:

Post a Comment